KIJK Tipt: Van zomerdag tot winternacht

KIJK-redactie

01-06-2022 09:00:00

Zomerdag tot winternacht

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Van zomerdag tot winternacht

Van zomerdag tot winternacht

Meteoroloog Helga van Leur en sterrenkundejournalist Govert Schilling bundelen in dit fotoboek opnieuw hun kennis. Ze nemen je mee door de vier seizoenen, en verklaren de verschijnselen aan de hemel van elk jaargetijde.

Fontaine Uitgevers

Alles-in-een-soundbar

soundbar

Een alles-in-een-soundbar. Dat is de Dione van Devialet. Vaak moet je zo’n geluidsbalk namelijk nog aanvullen met een losse subwoofer, maar deze heeft gewoon een ingebouwde basblazer. Je weet wel: zoals logisch zou zijn in een logische wereld met logische producten. Natuurlijk is het niet de eerste uitvoering van dat idee, maar het blijft toch een dingetje. Samengevat: dit is dus een soundbar zónder subwoofer, omdat het al een soundbar mét subwoofer is. Logisch toch?

Meer logica op www.devialet.com

Fantom-08

keyboard

Ben jij op zoek naar een synthesizer-keyboard met geavanceerde klanktechnologieën en een unieke creatieve workflow? Hou je van instrumenten die vloeiend passen bij elke muzikale situatie; van studioproducties tot podiumoptredens op hoog niveau? En wil je organische composities bouwen met piano’s en andere akoestische instrumenten, of de sounds van de toekomst vormgeven met next-gen synthesetools? Dan schrijf jij waarschijnlijk de promoteksten voor Roland. Ben je gewoon op zoek naar een retevette neppiano met 88 toetsen? Dan is de Fantom-08 misschien wel iets voor jou.

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in de zomereditie van KIJK.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt