LEGO brengt nieuwe set uit: de Piramide van Cheops

Laurien Onderwater

11 May 2022 13:57

LEGO piramide

Bouwfanaten kunnen hun hart ophalen: de Deense speelgoedfabrikant brengt binnenkort een nieuwe LEGO-set uit. De Grote Piramide van Gizeh bestaat uit bijna 1500 steentjes.

Toe aan een nieuwe LEGO-uitdaging? Dat komt dan goed uit. Op 1 juni is namelijk een nieuwe set van LEGO® Architecture te koop: de Grote Piramide van Gizeh, beter bekend als de Piramide van Cheops. Het echte bouwwerk maakt deel uit van het Gizeh-complex van drie grote en zes kleine piramiden, en zijn waarschijnlijk tussen circa 2551 en 2472 voor Christus gebouwd. Reden genoeg voor de Deense fabrikant om de bekendste piramide in zijn Architecture-lijn – waartoe ook de Taj Mahal en Het Witte Huis behoren – op te nemen.

Lees ook:

De LEGO-set bestaat uit 1476 steentjes, en is meer dan een massieve piramide. Je bouwt namelijk een gedetailleerde dwarsdoorsnede met hoofdgangen, kamers en het systeem dat mogelijk is gebruikt om de grote stenen te verplaatsen tijdens de bouw.

Ongeduldig geworden? In onderstaand filmpje, waarin zelfbenoemd LEGO-YouTuber Tiago Catarino het klassieke wereldwonder met de 1476 becommentarieert, krijg je een sneakpreview.

Bron: LEGO

Beeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws