Tesla rijdt honderden kilometers (bijna) zelfstandig

Naomi Vreeburg

04-01-2021 15:00:00

tesla

Tesla-fan Whole Mars Catalog heeft een filmpje geplaatst waarop een autonome rit van San Francisco naar Los Angeles te zien is.  

YouTuber Whole Mars Catalog is de trotse eigenaar van een Tesla Model 3, uitgerust met de bètaversie van Full Self Driving. Hiermee zou de auto zelfstandiger worden dan met alleen de standaard Autopilot-functies, zo belooft Elon Musk. En om dit aan te tonen, maakte Whole Mars Catalog een time-lapse van een bijna autonome rit.

Lees ook:

Afval

De reis ging van San Francisco tot net over de grens van Los Angeles – ruim 500 kilometer. Een lekker eindje om je ogen even dicht te doen voor een welverdiend dutje zou je zeggen, maar dit is niet toegestaan. De bestuurder moet te allen tijde paraat staan om in te grijpen.

Tijdens zijn rit stuurt Whole Mars Catalog bijvoorbeeld bij om afval op de weg te ontwijken. Ook moest de YouTuber twee keer stoppen om zijn Tesla op te laden: in Firebaugh en Kettleman City. Zie de time-lapse hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Niet legaal

Er moeten nog wel wat hindernissen worden genomen voordat we een Tesla echt zijn eigen gang kunnen laten gaan. Zo moeten er nog veel meer testkilometers met het Full Self Driving-systeem worden gemaakt om de betrouwbaarheid te vergroten. Bovendien is de ‘upgrade’ nog niet legaal in Europa. Een geheel zelfstandig tripje van, zeg, Limburg naar Friesland zit er dus voorlopig niet in.

Bronnen: YouTube, Engadget

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 

Beeld: Whole Mars Catalog, YouTubePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes