Robot snijdt de korstjes van je brood

Laurien Onderwater

27 November 2020 12:00

korstjes

Moe van steeds zelf de korstjes van zijn brood te moeten snijden, bouwde deze doe-het-zelver een robot die het werk voor hem opknapt.

Je hebt mensen die als kind niks lustten, maar die uiteindelijk volwassen werden en hun smaakpalet uitbreidden. Je hebt ook mensen die nog steeds de korstjes van hun brood snijden. Andrew DeGonge is zo’n korstenhater en omdat hij het beu was om ze elke keer zelf van zijn witte snee brood te snijden – én omdat hij heel handig is – besloot hij een robot te bouwen die het klusje doet.

Lees ook:

Korstjes

DeGonge bouwde een robot die zo min mogelijk brood mee snijdt als hij er de korstjes vanaf haalt. De bot heeft een aluminium frame met op maat gemaakte ge-3D-printe onderdelen en is gebaseerd op OpenCV-software – een soort bibliotheek met programmeerfuncties die voornamelijk gericht zijn op real-time computervisie.

Met een Raspberry pi 4 Model B en een Raspberry Pi Camera Module V2 analyseert de robot elke sandwich in spe die op de snijplank ligt. Hij bepaalt eerst de vorm voordat hij het mes vier keer als een guillotine laat vallen terwijl het broodje ronddraait op een draaitafel om de korst aan alle kanten te verwijderen.

DeGonge geeft toe dat de robot nog niet optimaal werkt én dat hij een scherper mes moet gebruiken. Maar los daarvan is het toch een knap staaltje werk. Lui, maar knap.

Bekijk hier de bot in actie:

Bronnen: YouTube, Gizmodo

Beeld: 123RF

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes