Super Mario Bros spelen in augmented reality

Laurien Onderwater

22-06-2017 16:00:25

super mario bros

Deze softwareontwikkelaar wist wel raad met zijn HoloLens: hij speelde er een potje Super Mario mee in het centrum van New York.

Je kent vast wel de peperdure HoloLens van Microsoft. Met deze augmented reality-bril kunnen digitale 3D-beelden worden weergegeven in de echte wereld. Er zijn inmiddels al best wat games beschikbaar voor de bril, maar wat ons betreft spant het old skool-spel Super Mario Bros toch wel de kroon.

Loodgieterspakje

Zo dacht softwareontwikkelaar Abhishek Singh er kennelijk ook over, want de 28-jarige knul maakte het eerste beroemde level van Super Mario Bros na met behulp van Unity3D en een HoloLens en speelde het spel in Central Park in New York.

En om de Mario-ervaring nog completer te maken, trok Singh zelfs het bekende loodgieterspakje aan. Het resultaat ziet er dan zo uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voor voorbijgangers in Central Park moet het er ietwat vreemd hebben uitgezien: een jonge knul in Super Mario-outfit met een uit de kluiten gewassen zonnebril op zijn hoofd. Maar Singh zelf moet de grootste lol hebben gehad toen hij het spel speelde!

Bronnen: Motherboard, UploadVR, FOK!

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes