Superjacht steekt zijn nek uit

André Kesseler

08 September 2020 12:00

superjacht

Superjachten zijn er genoeg. Maar een Italiaanse ontwerper gaf zijn creatie een wel heel bijzonder uiterlijk mee.

Pierpaolo Lazzarini wilde wel eens iets anders. En dat anders werd de Avanguardia (‘voorhoede’); een 137 meter lange boot, met vijf dekken, plek voor 60 passagiers en nog eens 12 man personeel om al die gasten een beetje happy te houden. Maar het meest opvallende onderdeel van het concept is wel de zwanennek.

Lees ook:

Zwaankraan

Tijdens een normale vaart over de wereldzeeën is de nek naar beneden geklapt. Pas als het jacht voor anker ligt (of als de eigenaar bij het binnenvaren van de haven even aandacht wil) gaat het ding omhoog. Het kan namelijk dienst doen als kraan om de kop overboord te zetten. De zwanenkop is een boot waarmee de opvarenden bijvoorbeeld naar de kust kunnen worden gebracht.

superjacht

Gadgets

Het superjacht wordt aangedreven door een MTU Rolls-Royce Jet engine; goed voor een snelheid van 33 kilometer per uur. Maar in de achtersteven is ook plek voor twee zogenoemde Jet Capsules; superluxe en krachtige speedboats die, eenmaal ‘vastgeklikt’ ook kunnen helpen bij de voortstuwing van de Avanguardia. En verder zijn er natuurlijk nog een prettig zwembad, niet één maar twee helikopterplatforms en een on-board garage waarin verschillende de supercars kunnen meevaren. Want opscheppen doe je nou eenmaal niet alleen op het water.

superjacht

Kost dat dan allemaal wel niet? Nou, reken maar op een 500 miljoen dollar (slechts 423 miljoen euro). Plaatjeskijken kost gelukkig niks.

Bronnen: Lazzarini Design Studio/New Atlas

Beeld: Lazzarini Design Studio

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws