US Army geeft soldaten een derde arm

André Kesseler

06-06-2018 16:00:32

US Army third arm

Cameramensen hebben al jaren een systeem om hun loodzware opnameapparatuur stabiel te houden. Nu krijgen Amerikaanse soldaten ook zoiets.

Het Aberdeen Proving Grounds, een onderzoekslab van het US Army Research Laboratory (ARL), werkt aan een prototype van een soort derde arm. Toen de ontwikkelaars daarvoor een naam moesten bedenken, was de creativiteit kennelijk op, want het ding kreeg de nogal fantasieloze naam: The Third Arm. Toch kan het een nuttig hulpmiddel zijn. Het zorgt namelijk voor veel meer stabiliteit tijdens het schieten en voorkomt dat de soldaten uitgeput raken als ze soms urenlang met zo’n zwaar schietijzer moeten zeulen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Als het aan Dan Baechle – een van de bedenkers van het systeem – ligt, wordt The Third Arm de eerste stap in de ontwikkeling van een volledig exoskelet. Daarmee wordt het voor soldaten niet alleen eenvoudiger om een wapen als het 12,2 kilo wegende M240B-machinegeweer te dragen, maar kunnen ze ook veel meer bepakking over grotere afstanden vervoeren.

Bron: New Atlas / ARL

Beeld: ARL

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens