Trend: mensen ’tekenen’ bijzondere Strava-routes

Laurien Onderwater

27-03-2020 08:59:45

Strava

De veelgebruikte sport-app Strava slaat de route op die je hebt gerend, gezwommen of gefietst. Daar kun je creatief mee omgaan.

Even terug schreven we over een piloot die met zijn Diamond DA40 Diamond Star een opmerkelijke route had gevlogen. Terwijl de man van Wiener Neustadt naar Graz (Oostenrijk) vloog, liet hij het bericht stay home achter. Maar de piloot is niet de enige die op een creatieve manier zijn zegje doet. Sporters die gebruikmaken van de app Strava maken ook kunstwerkjes. En dat doen ze vooral om anderen in deze coronacrisis een beetje op te wekken.

Lees ook:

Strava-kunst

Daan de Vlieger, een voormalig Belgisch doelman, fietste bijvoorbeeld een route in hartvorm. Dat deed hij speciaal voor alle zorgverleners, zo schrijft hij op Instagram.

De Nederlandse wielrenner Joris Nieuwenhuis wijdde, net als de piloot in Oostenrijk, een belangrijk bericht aan de mensen die tóch nog veel op straat en in parken te vinden zijn: blijf thuis!

De Amersfoortse Diederik tekende tijdens zijn hardloopronde van bijna 6 kilometer het coronavirus. De route heeft hij openbaar gemaakt in Strava, dus ook jij kunt hem rennen. (Of je het wilt, is een tweede, aangezien het rondje veel stoplichten bevat.)

David uit Leiden, die voor de marathon van Rotterdam trainde, is een tikkeltje vroeg met zijn boodschap, maar creatief is het wel. Overigens ontdekte hij pas na zijn rondje hardlopen de kerstboomvorm.

Strava

Bronnen: Twitter, Instagram, Bright

Beeld: Strava/Google Maps

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens