Picture Perfect: aapje kijken

Laurien Onderwater

05 April 2021 09:00

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een winnende prachtplaat van een prachtbeest.

De World Nature Photography Awards van 2020 zijn bekendgemaakt. En dit keer mag de Canadees Thomas Vijayan zich fotograaf van het jaar noemen. Op zijn winnende shot is een klimmende orang-oetan te zien die recht in de camera kijkt. Vijayan nam de foto in de bossen van Tanjung Puting National Park op Borneo.

Lees ook:

Ondersteboven

Over de plaat zegt de fotograaf: “Ik had dit beeld al voor ogen, dus om deze foto te maken, koos ik eerst een boom die in het water stond, zodat ik een goede weerspiegeling van de lucht kon krijgen, waardoor de foto ondersteboven lijkt. Daarna ben ik de boom in geklommen en heb ik uren gewacht.” Geduld is dus echt een schone zaak.

“Dit is een vaste route voor de orang-oetans om over te steken naar een ander klein eiland, dus ik dacht dat ik zeker dit beeld zou krijgen als ik geduldig zou wachten. Dat was moeilijk, maar het resultaat mag er zijn.” En zo dacht de jury er ook over.

Winnende foto van Thomas Vijayan ‘The world is going upside down’.

Bron: World Nature Photography Awards

Beeld: Thomas Vijayan

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's