Picture Perfect: vluchtige vuurvliegjes

Laurien Onderwater

26-04-2021 09:00:00

vuurvliegjes

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een fotoserie om bij weg te dromen.

Reizen zit er met de huidige coronamaatregelen voorlopig nog niet in. Gelukkig kunnen we dankzij foto’s even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De zevende editie van de Fine Art Photography Awards, die onlangs plaatsvond, draagt daar aan bij. De fotowedstrijd kent een hoop categorieën en dus vele winnaars. Dit jaar won de Taiwanese fotograaf Shirley Wung in de categorie Nature professional winners met haar serie vuurvliegjes.

Lees ook:

Op de foto’s zie je enkel gele, wazige stippen. Het effect creëerde Wung met een lange sluitertijd. Dat is sowieso aan te raden als je met weinig licht fotografeert. En omdat vuurvliegjes nooit stilzitten, zorgde de lange sluitertijd voor een extra dromerig effect.

Bron: FAPA

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's