Europa’s eerste hyperloop testfaciliteit stap dichterbij

Laurien Onderwater

15 May 2017 16:00

testfaciliteit hyperloop

De bedrijven HARDT Global Mobility en BAM gaan binnenkort de eerste hyperloop-testfaciliteit realiseren.

De Delftse start-up HARDT Global Mobility gaat een partnerschap aan met het Europese bouwconcern BAM. De eerste hyperloop testfaciliteit in Europa komt hiermee een stapje dichterbij. Met deze ‘testbuis’ willen de bedrijven de technologie verder ontwikkelen van het razendsnelle transportmiddel.

Test, test

Bam en HARDT Global Mobility gaan een 30 meter lange testbuis bouwen. Dit is lang genoeg om op lage snelheid de meest kritische systemen van de hyperloop te kunnen testen. Het doel is om binnen vier jaar een volledig operationeel testtraject van meerdere kilometers te hebben gerealiseerd.

De samenwerking kwam niet zomaar tot stand. Er ging eerst een economische haalbaarheidsstudie aan vooraf voor een hyperloop op het traject van de Zuiderzeelijn.  Toen deze resultaten positief waren, konden de twee bedrijven elkaar de hand schudden.

Musk

Zoals bekend, is de hyperloop een idee van Elon Musk. Hiermee wil hij snel, duurzaam en veilig transport mogelijk maken. De hyperloop zal met een snelheid van bijna 1100 kilometer per uur mensen en goederen kunnen vervoeren door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk.

Om de ontwikkeling van de hyperloop een boost te geven, organiseerde Musk de ‘Hyperloop Pod Competition’. En die werd begin dit jaar gewonnen door de oprichters van HARDT Global Mobility.

Bron: HARDT Global Mobility, BAM


Meer Nieuws