KIJK 13/2010 verschenen!

kijkmagazine

19 November 2010 09:00

Vanaf vandaag in de winkel: KIJK 13/2010, het nummer waarin we afscheid nemen van de rubriek Complot!

Uiteraard schaffen we deze even geliefde als gehate rubriek niet zonder boe of bah af. Op tien pagina’s maken KIJKs Leo Polak en André Kesseler uitgebreid de balans op: wat zijn de meest ongeloofwaardige samenzweringstheorieën die de afgelopen jaren de revue passeerden? Wie waren de ‘grootste’ complotdenkers? En hoeveel procent van de Amerikaanse bevolking gelooft daadwerkelijk dat (bijvoorbeeld) de regering informatie over UFO’s onder de pet houdt?

Daarnaast zoeken onze twee ‘complottologen’ een antwoord op de intrigerende vraag waarom mensen zo graag geloven in dit soort verhalen. Zeker de fanatiekere complotdenkers zal het vooral veel tijd en moeite kosten, op enkele uitzonderingen na worden ze er niet rijk van, en hun omgeving zal hun soms bizarre denkbeelden lang niet altijd serieus nemen. Wat staat daar voor hen tegenover?

Verder onder meer in dit nummer: hoe dieren de wereld zien, alles over de Vietnamoorlog in 5 minuten, de Nobelprijzen van dit jaar en de duistere kanten van Disney.

Klik hier om alle berichten te zien die te maken hebben met dit nummer van KIJK.


Meer Nieuws