KIJK Live! #12 – de foto’s!

Naomi Vreeburg

28-01-2015 13:00:15

Publiek KIJK Live! #12 Eindhoven

Gisteren was alweer de twaalfde editie van KIJK Live! in Eindhoven. Bekijk de foto’s!

Wat een drukke, interactieve en vooral enorm boeiende KIJK Live!-editie vond gisterenavond plaats op de Hightech Campus in Eindhoven. Sterk uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue. Van een praatje van twee studenten die het aandurfden om de Sagrada Familia na te maken met een mengsel van zaagsel en ijs tot een interview op het podium met wetenschapsjournalist Roel van der Heijden die mocht ervaren hoe een paraboolvlucht voelde.

Erik de Klein maakte weer een mooie fotoreportage van de avond. Een selectie.

Gijs

De opening van de avond was voor rekening van ethisch hacker Gijs van den Broek (Cryptix). Hij liet ons, in aansluiting op het coverartikel van de nieuwste editie van KIJK, zien hoe cyberaanvallen worden gepleegd en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Ook vertelde hij hoe veilig openbaar Wi-Fi eigenlijk is. In het kort: niet.

Jordy Teun Inge

Teun Verberne en Jordy Kern (Technische Universiteit Eindhoven) hadden een wel heel bijzonder afstudeerproject: de Sagrada Familia in Finland nabouwen met vezelversterkt ijs. De twee studenten legden ons uit hoe deze uitdaging precies in zijn werk ging.

Inge

De presentatie van de avond was in de capabele handen van KIJK-hoofdredacteur Inge Fraters.

August

Alleen in Nederland wordt jaarlijks voor 4 miljard euro (!) aan voedsel weggegooid. De app Afgeprijsd moet hier verandering in gaan brengen. August Vocht (NoFoodWasted) sprak over dit initiatief.

Roel en Inge

Voor het eerst werd tijdens KIJK Live! een interview op het podium gehouden, en wel met wetenschapsjournalist Roel van der Heijden. Hij was 31 keer 22 seconden gewichtsloos tijdens een paraboolvlucht. Het hemd werd hem van het lijf gevraagd over zijn ervaring in de zogenoemde kotskomeet van de ESA.

Wil je meer foto’s zien? Dat kan hier.

Het was een geslaagde avond en we kijken uit naar de volgende KIJK Live! Waar en wanneer deze precies is, laten we nog weten. Houd hiervoor deze site goed in de gaten.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis