KIJK Live! in Utrecht: Rolf Huts Sinterklaassurprise

kijkmagazine

18 November 2015 12:00

KIJK Live! 13 in Sonnenborgh, Utrecht

Op 24 november zal ‘MacGyver-wetenschapper’ Rolf Hut op KIJK Live! drie van zijn bijzondere creaties tonen.

Dinsdagavond 24 november is alweer de laatste KIJK Live! van dit jaar. En het belooft weer een interessante avond te worden, met als speciale gast: Rolf Hut, beter bekend als de ‘MacGyver’-wetenschapper. Op KIJK Live! zal hij een wel heel bijzondere Sinterklaassurprise tonen, samen met twee andere intrigerende knutselprojecten van zijn hand.

Rolf HutDr. Ir. Rolf Hut is als wetenschapper verbonden aan de TU Delft. Daarnaast is hij onder meer een van de auteurs van de Volkskrant-rubriek ‘De maakbare wereld’, waarin elke week met huis-, tuin- en keukenspulletjes een apparaat wordt gebouwd dat het leven veraangenaamt. Ook verscheen van Huts hand eerder dit jaar het boek Rolfs maakbare wereld.

Verder vertelt sterrenkundige en schrijver Lucas Ellerbroek over het zoeken naar leven op verre planeten, interviewen we strategisch analist Ludy de Vos over de toekomst van de tank, en spreekt Stephan de Roode over de ingewikkelde relatie tussen wolken en klimaat. En natuurlijk is er weer een KIJK-pubquiz, om te bepalen wie van de bezoekers de meeste kennis van wetenschap en technologie in huis heeft!

Geef je op!

De locatie van deze KIJK Live! is museum & sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, Utrecht (routebeschrijving). Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en na afloop een gezellige borrel met sprekers, KIJK-redactie en de andere bezoekers.

Erbij zijn? Geef je dan snel op als bezoeker, want de vorige keer dat we in Utrecht neerstreken, hebben we uiteindelijk mensen teleur moeten stellen omdat de zaal vol zat. De toegang is gratis; je betaalt alleen voor eventuele consumpties.

Schrijf je in voor dit evenement door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Utrecht’ en in het bericht de namen van de bezoekers. Of geef je op via de site Meetup.

Beeld: Erik de Klein (header)


Meer KIJK tipt