KIJK Live! Stephan van Duin over dierenseks

kijkmagazine

15-01-2014 11:00:28

Stephan van Duin

Op de vierde editie van KIJK Live! sprak bioloog en wetenschapsjournalist Stephan van Duin over dierenseks. Bekijk nu zijn presentatie online!

KIJK-lezers kennen hem inmiddels wel: bioloog Stephan van Duin, die geregeld voor ons schrijft over de opmerkelijke kanten van zijn vakgebied. Zoals seks tussen dieren, waar hij zowel voor ons blad als voor Playboy eerder artikelen over maakte. Op de afgelopen editie van KIJK Live! bracht hij de highlights van die stukken, waaronder de ‘peniscoop’ van de zeepok en het wilde seksleven van de eend (“je snapt ook meteen waarom Donald Duck geen broek aan heeft”). Ook leeft hij zich in in het liefdesleven van een jonge, mannelijke mierenegel:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De video werd geschoten en gemonteerd door Daan van Bergen van VideoLogic. Bekijk ook de presentatie van sterrenkundige Anthony Brown over de eind vorig jaar gelanceerde Gaia-satelliet en die van klimaatwetenschapper Bart Kruijt over het Amazonegebied. De filmpjes van de overige praatjes verschijnen binnenkort op deze site.

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? De volgende editie wordt gehouden op dinsdag 21 januari 2014 in de Meet and workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur en is om 22.00 afgelopen. Daarna is er gelegenheid om met de sprekers en de KIJK-redactie na te borrelen. Toegang is gratis; als je iets wilt drinken vooraf, in de pauze en tijdens de borrel, is er een pot waar je 5 euro in kunt gooien.

Opgeven voor de vijfde KIJK Live! kan via de site Meet-up.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar