Poll: is er leven elders in het heelal?

Naomi Vreeburg

09-11-2015 16:00:53

Bijna drie kwart van onze websitebezoekers denkt dat er op andere verre planeten leven te vinden is.

Aliens zijn al jaren een bron van inspiratie voor sciencefiction-films, denk aan E.T. en The Thing. Maar ook in het echte leven wordt er flink geïnvesteerd in het zoeken naar buitenaardse beschavingen. Tevergeefs of is er echt leven elders in het heelal? Deze vraag legden we, in de vorm van een poll, voor aan de bezoekers van deze site.

Helaas viel het aantal antwoorden wat tegen, dus keiharde conclusies kunnen we niet aan de test verbinden. Maar van de mensen die hun mening via de poll gaven, is de meerderheid, 73 procent, ervan overtuigd dat we niet alleen zijn in het universum. Twee vijfde van de bezoekers gelooft zelfs dat we er ooit contact mee zullen leggen, terwijl 13 procent denkt dat andere beschavingen te ver weg zijn om ooit te kunnen benaderen. 20 procent is van mening dat buitenaards leven alleen in de vorm van microben bestaat en ruim een kwart (27 procent) gelooft dat alleen op aarde leven is.

Afgelopen zomer hebben drie Britse astronomen een artikel gepubliceerd over buitenaards leven. Ze stellen dat het mogelijk is dat aliens wel bestaan, maar dat ze zichzelf vernietigen voordat wij ze ontdekken. Dit zou door middel van een kernoorlog, een nanoramp of biologische wapens gebeuren. Helaas voor de Britten acht geen van de bezoekers dit scenario waarschijnlijk.

Meedoen aan een andere poll? Geef dan nu je mening over de vraag: ‘Kunnen we binnen 5 jaar energie opwekken door kernfusie?’Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws