Filmpje: YouTuber zaagt achterwiel fiets in tweeën

Daniël Dekkers

04 July 2022 17:13

fiets

De Oekraïense YouTuber The Q staat bekend om het bouwen van vreemde fietsen, en zijn nieuwste werk is geen uitzondering.

In Nederland zijn zoveel fietsen dat je niet snel meer raar opkijkt als er eentje voorbij komt. Toch weet Sergii Gordieiev, beter bekend als ‘The Q’, je elke keer te verbazen met zijn vreemde bouwsels. Ook zijn nieuwste creatie is opmerkelijk.

Lees ook:

Cirkelzaag

De YouTuber doet niet anders dan gekke fietsen maken. Zo bouwde hij eerder een fiets met cirkelzagen als wielen, verving hij banden door pvc-buizen en plaatste hij zelfs schoenen op stokken op de plek waar de wielen horen te zitten.

Ook zijn nieuwste bouwsel zal zeker vreemde blikken opleveren. Om te beginnen zaagt hij het achterwiel in twee stukken en vult hij de band met pvc-buizen. De ene helft van het wiel plaatst hij terug op de fiets, waarna hij een extra stuk frame en tandwiel aan de fiets last om daar de andere helft aan te bevestigen. Zo staan beide helften vlak achter elkaar.

The Q verbindt de twee halve wielen vervolgens met een extra ketting, zodat ze samen ronddraaien. Ook zijn ze zo op elkaar afgesteld dat een van de twee altijd de grond raakt. Het werkt precies zoals een normale fiets, alleen is het werkelijk een bizar gezicht.

Bronnen: YouTube, New Atlas

Beeld: The Q

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes