Komt er een kleinere versie van de Cybertruck?

Laurien Onderwater

05-08-2020 15:19:53

kleinere Cybertruck

Elon Musk heeft op Twitter laten doorschemeren na te denken over een kleinere Cybertruck voor de Europese markt.

De Cybertruck van Tesla, die klaar moet zijn voor het einde der tijden, heeft met een lengte van bijna 6 en een breedte van 2 meter een behoorlijk formaat. En hoewel zo’n dikke bak alle ruimte heeft op de Amerikaanse en Canadese wegen, zijn de Europese rijbanen een stuk smaller. En dan hebben we het nog niet eens over parkeren gehad…

Een Twitteraar vroeg zich daarom (terecht) af of er een kleinere versie van de dystopische machine voor Europa komt. “Hoogstwaarschijnlijk wel”, reageerde Musk.

Lees ook:

Pijnlijke presentatie

Tesla presenteerde de Cybertruck in november vorig jaar. Dat die onthulling niet geheel volgens plan verliep, weet je inmiddels. (Zo niet, dan lees en zie je het hier.)

Het bedrijf maakte toen bekend dat er drie types op de markt komen. De eerste is de Single Motor RWD met achterwielaandrijving, een trekkracht van 3400 kilo en een bereik van 400 kilometer. De tweede is de Dual Motor AWD: twee motoren dus, een bereik van 480 kilometer en dankzij de vierwielaandrijving een trekkracht van 4535 kilo. En tot slot het duurste model, de Tri Motor AWD, met drie motoren en vierwielaandrijving. Daar kun je 6350 kilo mee verplaatsen en hij heeft bovendien een actieradius van 800 kilometer.

Europa-proof

Uiteraard zijn alle modellen, dankzij het elektrische vermogen dat meteen beschikbaar is, bloedsnel. De Tri Motor AWD van 0 naar 96 km/u in 2,9 seconden. De goedkoopste Cybertruck kost 39.900 dollar, de Dual 49.900 dollar en op het prijskaartje van de Tri Motor staat in de VS 69.900 dollar.

Wat de kleinere versie van de truck zal gaan kosten, is niet bekend, noch wanneer Tesla het voertuig in productie zal nemen. (Musk roept wel vaker wat op Twitter.) Wordt vervolgd?

Bronnen: CleanTechnica, Twitter

Beeld: Tesla

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws