Picture Perfect: even ‘onder de motorkap’ kijken

André Kesseler

19 July 2021 09:00

motorkap

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: de ‘motorkap’ van een C-17 Globemaster III.

Twee oud-soldaten uit het Amerikaanse leger, Kenny Holston en Jensen Stidham, besloten iets te doen met hun liefde voor fotografie. Samen richtten ze de Military Visual Awards op, een jaarlijkse internationale wedstrijd voor defensiefotografen. En dat levert heel fraaie platen op, waaronder deze.

Lees ook:

motorkap

Een monteur van het 911th Maintenance Squadron sluit de ‘motorkap’ van een C-17 Globemaster III. De C-17 is voor veel krijgsmachten een belangrijk toestel. Enkele NAVO-landen (waaronder Nederland, Bulgarije, Denemarken, Estland, Hongarije en Italië) kochten in 2009 samen drie Globemasters om zo voor iedere deelnemer voldoende transportcapaciteit te kunnen garanderen.

Deze en nog meer foto’s van de Military Visual Awards staan ook in KIJK 8/2021. Deze editie ligt vanaf 22 juli tot en met 18 augustus in de schappen.

Foto: Joshua Seybert/U.S. AIR FORCE

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws