Picture Perfect: vliegen in spiegelbeeld

Tim Tomassen

04 September 2023 09:00

Twee F16s van de US Air Force vliegen met hun ruggen naar elkaar toe waardoor het lijkt alsof een van de twee een spiegelbeeld is.

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: F-16s in spiegelbeeld.

Terwijl ze net niet de geluidsbarrière doorbreken, scheren deze twee F-16 Fighting Falcons vlak langs elkaar. Fotojournalist Breanna Klemm wist precies op het juiste moment een foto te maken van de acrobatische manoeuvre waardoor het bijna lijkt alsof de ene F16 het spiegelbeeld is van de andere.

Lees ook:

De twaalf leden van het demonstratieteam Thunderbirds van de US Air Force laten geregeld over de hele wereld hun vliegkunsten zien. En op 12 en 13 augustus was New York aan de beurt tijdens de Rochester Air Show.

Deze stunt, de calypso pass, is een favoriet onder de toeschouwers. Bij deze manoeuvre vliegt altijd hetzelfde toestel ondersteboven: nummer 5. Deze F-16 vliegt zelfs zo vaak met zijn rug naar de grond toe dat zijn nummer ondersteboven is geschilderd, zodat het voor toeschouwers rechtop staat.

Zo ziet de calypso pass eruit op video:

Beeld: USAF/Staff Sgt. Breanna Klemm

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes