Elon Musk komt met vlammenwerper

Naomi Vreeburg

29-01-2018 10:59:08

vlammenwerper

Een bedrijf dat alleen maar tunnels boort, klinkt natuurlijk een beetje saai. Daarom verkoopt de Boring Company nu maar een vlammenwerper.

Je kunt zeggen wat je wil over Elon Musk, maar hij zit vol ideeën. Zo is hij bezig met het graven van autotunnels omdat hij zich enorm ergert aan het drukke verkeer, doet hij zijn best om Mars te koloniseren en laadt hij zijn Tesla Roadster in een extreem krachtige raket. Wat wil je nog meer? Nou, een vlammenwerper.

Petjes

Met dit idee kwam Musk eind vorig jaar al op de proppen. De entrepreneur kondigde zijn idee aan toen hij 50.000 petjes van de Boring Company had verkocht. (Aangezien met het boorbedrijf nog niets werd verdiend, hoopte Musk wat binnen te halen met de petjes. En dat lukte.) Uit de aankondiging kon niet worden opgemaakt of de Tesla-, PayPal- en SpaceX-baas echt serieus was.

Het leek dan ook allereerst om een grap te gaan, maar Reddit-gebruikers ontdekten dat de URL boringcompany.com/flamethrower in gebruik was. Je moest op deze pagina een wachtwoord invullen en een ‘briljante hacker’ wist dit wachtwoord te achterhalen: flame. Vervolgens kreeg de ‘cybercrimineel’ een afbeelding van het prototype vlammenwerper en de prijs van 600 dollar (485 euro) te zien.

1-april-vlammenwerper?

Inmiddels hoef je op deze site geen wachtwoord meer in de vullen, maar kun je direct een exemplaar voor 500 dollar (400 euro) bestellen. Ook plaatste Elon Musk een filmpje op Instagram waarop hij lachend is te zien met de vlammenwerper. Nu ja, of je echt van een vlammenwerper kunt spreken… Heel ver reiken de vlammen niet.

Als je nu een exemplaar bestelt, verzendt de Boring Company hem in de lente, zo wordt gemeld op de bestelpagina. Wellicht in april. Dit brengt ons wederom in verwarring: is de entrepreneur serieus met dit product of is het toch een 1-april-grap? We houden het in de gaten.

Bronnen: New Atlas, The Verge

Lees ook:

vlammenwerperBen je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis