KIJK Live 3: de foto’s!

kijkmagazine

06 November 2013 13:00

Gisteravond werd de derde editie van KIJK Live! gehouden. Bekijk nu de foto’s!

De derde try-out van KIJK Live! was behoorlijk divers: van forensisch bloedonderzoek gingen we naar zwarte gaten, en van de Kristallnacht naar kernfusie. Het bleek het recept voor weer een heel geslaagde avond; misschien zelfs de beste KIJK Live! tot nu toe…

Fotograaf Erik de Klein legde de avond op de gevoelige plaat vast. Een selectie:

Martin Eversdijk

Aanhakend bij ons coververhaal over de science achter tv-series sprak bloedspattenanalyst en forensisch onderzoeker bij Politie Amsterdam Amstelland Martin Eversdijk over hoe Dexters werk er in het écht aan toe gaat. Inclusief bloederige foto’s, zo waarschuwde hij vooraf.

Publiek KIJK Live! 3

Ook deze keer was het publiek weer heel divers, geïnteresseerd en enthousiast.

Jan Pieter van der Schaar

Theoretisch natuurkundige Jan Pieter van der Schaar sprak over de informatieparadox: zwarte gaten lijken informatie te vernietigen – maar dat mag niet volgens de regels van de quantummechanica. (Een artikel over dit onderwerp vind je in de huidige KIJK!)

Diederik Jekel op KIJK Live! 3

Wetenschapsjournalist en reguliere De Wereld Draait Door-gast Diederik Jekel hield een gloedvol pro-KIJK-betoog, naar aanleiding van het nieuws van vorige week dat uitgeverij Sanoma KIJK wil verkopen.

Sidney Smeets op KIJK Live!

Komend weekend is het 75 jaar geleden dat in Duitsland de Kristallnacht plaatsvond. Advocaat en historicus Sidney Smeets vertelde het verhaal achter de moord die deze gebeurtenis in gang zette, en hoe de dader het de nazipropagandamachine vervolgens nog heel lastig wist te maken. Meer weten? Lees het artikel in KIJK 12/2013 of schaf De wanhoopsdaad aan, het boek dat Smeets schreef over het onderwerp van zijn presentatie.

Arian Visser op KIJK Live!

Wat maakt kernfusie nu zo moeilijk? Dat liet Arian Visser van DIFFER zien middels diverse spectaculaire proefjes tijdens een korte versie van de Fusion Road Show.

Ook Bruno van den Elshout van Sfeervangers maakte een stemmig beeldverslag van de avond, dat je in zijn geheel kunt bekijken in dit Facebookalbum. Een kleine selectie:

KIJK Live 3 - registratie

KIJK Live! 3 - Martin

KIJK Live! 3 - publiek

KIJK Live! 3 - Arian

KIJK Live! 5 - afbouwen
De volgende KIJK Live! wordt gehouden op maandag 9 december vanaf 19.30 uur, weer in de Meet and Workspace van Berlage. Hierbij zijn? Dat kan – en het is nog gratis ook! Geef je op als bezoeker via de site Meet-up.

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta. Ook bedanken we weer de Meet and Workspace van de Beurs van Berlage voor het beschikbaar stellen van de geweldige locatie!

Beeld: Erik de Klein (kleurenfoto’s), Sfeervangers – Bruno van den Elshout (zwart-witfoto’s)


Meer Nieuws