KIJK Live! Mannen, vrouwen en het veranderlijke brein

kijkmagazine

13-02-2014 11:00:05

Annelies Kleinherenbrink op KIJK Live!

De veranderlijkheid van de hersenen wordt veel te weinig meegenomen in onderzoek naar sekseverschillen, betoogde Annelies Kleinherenbrink op de vorige KIJK Live! Bekijk nu het filmpje.

“Zijn de verschillen tussen man en vrouw aangeboren of aangeleerd? Die vraag hoor ik de hele dag constant om me heen.” Zo begon psycholoog Annelies Kleinherenbrink haar presentatie op de vorige KIJK Live! “Het antwoord is dat de vraag niet klopt”, vervolgde ze haar verhaal. De reden: hersenplasticiteit, oftewel de manier waarop ons brein in de loop van ons leven door allerlei factoren fysiek kan veranderen

Kleinherenbrinks conclusie: “Het is tijd dat de vraag ‘zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen aangeboren of aangeleerd’ plaatsmaakt voor nieuwe vragen. Zijn verschillen tussen mannen en vrouwen, voor zover ze bestaan, plastisch? In hoeverre? Welke processen spelen daarbij een rol? Als we die vragen interessant vinden, staan we nog aan het begin.”

Bekijk het filmpje van het praatje, gemaakt door Ralph Mooijekind van Videodepartment.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer zien? Ook de overige presentaties van de vijfde KIJK Live!, over de duurzaamheid van Maasvlakte 2, de vorming van planeten en hoe het internet wordt bedreigd, zijn online te bekijken.

Zelf KIJK Live! bijwonen? Geef je op via de site Meet-up voor de zesde editie, die wordt gehouden op 19 februari. De locatie is de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. De zaal gaat open om 19.30 uur; toegang is gratis. Meer over de onderwerpen van deze editie lees je hier en hier.

Foto: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws