In aantocht: op afstand bestuurbare Cybertruck

Naomi Vreeburg

25 February 2020 12:59

schaalmodel cybertruck

Hot Wheels kondigde onlangs een schaalmodel van Tesla’s Cybertruck aan – met een barst in de ruit.

Nee, de KIJK is niet meer voor kinderen. En ja, de redactie van het blad bestaat uit mensen boven de 25 jaar. En tóch willen we deze op afstand bestuurbare Cybertruck. Speelgoedfabrikant Mattel, waar Hot Wheels onderdeel van is, heeft de replica van Tesla’s pickup onlangs aangekondigd. En hij komt in twee smaakjes: een 1:64 en 1:10 schaalmodel.

Lees ook:

Barst

Een aantal specs om je een idee te geven wat je krijgt als je het speelgoedautootje aanschaft. De replica met schaal 1:64 heeft werkende voor- en achterlichten, een kleine elektrische motor en oplaadbare batterijen.

Het 1:10 schaalmodel (zie afbeelding bovenaan dit artikel) beschikt daarnaast over een uitklapbaar bedje én een sticker waarop een barst is afgebeeld. Dit grapje verwijst natuurlijk naar de presentatie van Tesla’s Cybertruck die niet helemaal vlekkeloos verliep.

schaalmodel van de cybertruck
De replica op schaal 1:64 is even groot als de andere Hot Wheels-speelgoedautootjes.

Lekker scheuren met de speelgoedauto is mogelijk: zijn topsnelheid is 40 kilometer per uur. Dit houdt de truck ongeveer een halfuurtje vol. Overigens bestuur je de Cybertruck-replica op schaal 1:10 met een pistooltje.     

Oerlelijk

Vanaf december 2020 komt de op afstand bestuurbare Cybertruck op de markt. Het 1:64 schaalmodel zal 20 dollar (18,50 euro) kosten en de 1:10 versie 400 dollar (386 euro). Een hoop geld voor een replica van een – laten we eerlijk zijn – oerlelijke pickup. Kun je nagaan dat je minimaal 40.000 dollar (36.000 euro) neertelt voor de real ugly deal.

Bronnen: The Verge, Gizmodo

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws