KIJK Live! Else Bijker over malariaonderzoek

kijkmagazine

12-03-2014 13:00:58

Else Bijker op KIJK Live! - header

Op de vorige KIJK Live! sprak Else Bijker over malariaonderzoek waarbij gezonde vrijwilligers worden geïnfecteerd. Bekijk nu het filmpje van haar presentatie!

Malaria maakt elk jaar meer dan een half miljoen dodelijke slachtoffers – volgens sommige schattingen zelfs meer dan een miljoen. Dat er het nodige onderzoek wordt gedaan naar de ziekte zal dan ook niemand verbazen. Opmerkelijker wordt het als bij dat onderzoek gezonde vrijwilligers met malaria worden geïnfecteerd. Hierover vertelde Else Bijker van het Radboudumc te Nijmegen op de zesde KIJK Live!, met een paar wel heel speciale gasten: een vijftal malariamuggen. (Oké, het waren mannetjes, die niet steken en geen malaria overbrengen, maar toch…)

Daan van Bergen (Videologic) filmde de presentatie en monteerde de onderstaande video:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer weten over het werk van Else Bijker en collega’s? Lees het artikel ‘Koortsachtig onderzoek’ in KIJK 6/2013. En bekijk vooral ook de filmpjes van de andere KIJK Live!-presentaties: Carlo Beenakker over de quantumcomputer, Jeroen Dagevos over plastic in zee, en Daniël Verlaan over zijn Google Glass. Het praatje van Paul Aarts over Saoedi-Arabië volgt binnenkort.

Ook eens bij KIJK Live! aanwezig zijn? De volgende editie is op woensdagavond 19 maart, in de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Geef je op via Meet-up! Meer informatie over het programma vind je hier.

Foto: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar