KIJK Live! Sico van der Meer over chemische wapens

kijkmagazine

17-01-2014 11:00:03

Sicco van der Meer op KIJK Live!

Op de vierde KIJK Live! sprak Clingendael-deskundige Sico van der Meer over chemische wapens. Bekijk het filmpje van zijn presentatie!

Dit jaar ging de Nobelprijs voor de Vrede naar het OPCW – de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons. Wat doet die organisatie precies? En wat maakt chemische wapens precies zo gruwelijk dat bijna alle landen besloten hebben ze niet meer in te zetten? Dat vertelde Sico van der Meer, deskundige op het gebied van chemische wapens bij het Clingendael-instituut, in december op de vierde KIJK Live!

Bekijk nu het filmpje van zijn presentatie, gemaakt door Daan van Bergen van VideoLogic:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bekijk ook de andere presentaties van deze KIJK Live!: Anthony Brown over de Gaia-satelliet, Stephan van Duin over dierenseks en Bart Kruijt over de kwetsbaarheid én veerkracht van het Amazonegebied. Het praatje dat Maarten den Braber gaf over Quantified Self volgt snel.

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? De volgende editie wordt gehouden op dinsdag 21 januari 2014 in de Meet and workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur en is om 22.00 afgelopen. Daarna is er gelegenheid om met de sprekers en de KIJK-redactie na te borrelen. Toegang is gratis; als je iets wilt drinken vooraf, in de pauze en tijdens de borrel, is er een pot waar je 5 euro in kunt gooien.

Opgeven voor de vijfde KIJK Live! kan via de site Meet-up.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis