Tweede KIJK Live! – een korte impressie

kijkmagazine

03-10-2013 11:53:01

KIJK Live! 2

Gisteren was de tweede tryout van ons nieuwe evenement KIJK Live! Bekijk nu de foto’s!

Na de erg succesvolle eerste KIJK Live!, op 12 september, lag de lat voor ons erg hoog. Zou het voor de tweede editie lukken om een net zo interessant en divers rijtje sprekers te verzamelen? Het werd nog even spannend om het programma helemaal rond te krijgen, maar uiteindelijk zijn we erg tevreden met het resultaat: gisteravond kreeg een zaal vol geboeide toehoorders weer vier KIJK-waardige praatjes voorgeschoteld. Als verrassing was er een gesproken column van Dick Oosterwijk over partnerkeuze, de pil en bonobo’s (hier een ander praatje van Dick).

Een korte impressie van de avond, met dank aan fotograaf Erik de Klein:

Herman Kopinga

Maker Herman Kopinga toont enkele van zijn creaties – waaronder de draadloze bakelieten telefoon waarover je kunt lezen in KIJK 11/2013.

Ivo van Vulpen

Natuurkundige Ivo van Vulpen (Nikhef, Universiteit van Amsterdam) wist zo’n beetje de hele deeltjesfysica (plus toepassingen!) in een toegankelijke lezing van een kwartiertje te proppen.

Dick Oosterwijk

Dick Oosterwijk leidde de pauze in met zijn verhaal over partnerkeuze en de pil.

Fred Soons

Wat gebeurt er als een eiland door de zeespiegelstijging verdwijnt? Dat was het onderwerp van Fred Soons, hoogleraar international publiekrecht aan de Universiteit Utrecht.

Henk Nijmeijer

Henk Nijmeijer van de TU Eindhoven rondde de avond af met zijn praatje over zelfrijdende, intelligente en connected auto’s.

Ook een keer bij een KIJK Live! zijn? Geef je op voor de volgende editie, die plaatsvindt op dinsdag 5 november 2013, weer in de schitterende Meet and Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Toegang is gratis, inloop vanaf 19.30 uur, programma begint om 20.00 uur. Wij gaan ons best doen weer net zo’n boeiend rijtje sprekers te regelen als de afgelopen twee keren!

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta.

Beeld: Erik de Klein



Podcast KIJK en luister via JUKE






Meer Nieuws